Varful Omu si Bucsoiu prin Culmea Tiganesti 7-8 noiembrie 2020

 


Va propun o tura care trece pe la Cabana Malaiesti, situata la altitudine de 1720m, in Valea Malaiesti, cea mai frumoasa vale din Bucegi strajuita de Bucsoiu si Padina Crucii. Tura este dedicată celor dornici să se inițieze sau să aprofundeze tehnici de mers pe munte si dormitul la cort, la peste 2000 m altitudine, să afle noutăți despre echipamentul montan, dar şi despre supraviețuirea în sălbăticie în condiții de vreme potrivnică.

Nu trebuie să fii alpinist ca să vii cu noi în tură, dar trebuie sa fii pregătit să reziști să mergi până la 8-10 ore :)

Plecam din Busteni, de la Cabana Gura Diham. Dupa ce parcam masinile ne pregatim de drumul ce ne va duce la cea mai frumoasa si mai veche cabana din Bucegi- CABANA MALAIESTI. Incepem să urcăm urmand drumul ce trece pe la Cabana Poiana Izvoarelor (si posibil Cabana Diham- vedem in functie de vreme). De aici abordam poteca Tache Ionescu sau Glajarie.
Dupa aproximativ 3-4 ore ajungem in Caldarea Malaiesti la Cabana. Aici facem o scurta pauza si vom putem sa servim masa.
Ne continuam drumul si vom urca către Crucea de pe Padina Crucii, Lacul Tiganesti si Refugiul Tiganesti (2178m), loc de unde vom putea sa admiram Masivul Piatra Craiului cu ale lui creste marete. Cazare la cort sau refugiu.
Seara, vom povesti despre expedițiile derulate de ghizii noştri de pe vârfurile din Olimp, Alpi, Dolomitii italieni, Everest Base Camp din Himalaya, Nepal, Kilimanjaro și muntele Elbrus din Caucaz, turele din Maroc, s.a… :D
Veți putea afla ce ne-am propus pentru acest sfarsit de an, având pregătite câteva surprize alpine pentru voi, cu ture alpine la bivuac, tabere de iarna cu lecții practice si multe altele.

A doua zi la ora 7:30 luăm micul dejun, apoi pregătim rucsacii şi la ora 8:00 plecăm sptre Hornurile Tiganesti. Urmam traseul pe sub Varful Scara 2422m, Curmatura Hornurilor (iesirea din Hornul mare al Malaiestiului) si Vf Omu 2507m. Facem pozele de varf si luam o mica pauza de hidratare.
In functie de pregatirea participantilor, urcam pe Vf Bucsoiu 2493m si putem continua poteca de Creasta sau sa coboram pe Valea Cerbului direct la masini.

Atenție! Ghizii dumneavoastră vor stabili la fața locului traseul, în funcție de condițiile meteorologice de pe munte, dar și de pregătirea fizică și tehnică a participanților!

Dificultate traseu: medie, necesită o bună condiție fizică
Locuri limitate: 6.
Costuri:300 lei/persoana
In aceasta tura veti avea parte de cazarea la corturi puse de noi la dispozitie (daca nu aveti unul, desi se recomanda cort personal din cauza condițiilor sanitare actuale ), si vor fi duse sus pe munte de participanti (se vor imparti - 2 persoane / 1 cort).
- serviciile de ghidaj montan, urmând sa aveti la dispozitie 1 ghid montan care a parcurs rutele prezentate, ghid autorizat de Ministerul Turismului, cu experienta in munti inalti: Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya!😍

***Atentie! Este necesar sa aveti la voi sac de dormit, dar si salteluta de neopren sau Thermarest pentru campare.
Este necesar sac de dormit cu temperatura de confort la zero grade. (sau-10, noptile pot fi reci in perioada respectiva la munte).

*Servicii neincluse:
- mesele
- transportul
- orice alte servicii solicitate de turisti si care nu au fost specificate in program.

Echipament obligatoriu: bocanci cu talpa aderenta, pantaloni si geaca impermeabila si rezistenta la vant, polar, un rand de haine de schimb, frontala(cu baterii), trusa de prim ajutor.
Se recomanda: bete trekking, ochelari de soare, crema de protectie solara, apa si mancare (dulciuri), primus si tacamuri si aparat foto. Obligatoriu Voie buna!!!

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si achitand avans sau integral suma pana in data de 1 noiembrie! In caz de retragere cu mai putin de 7 zile, trebuie sa gasesti inlocuitor!

Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
0726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei