Ne place Papusa, stam la Nea Romica -decembrie 2020


 In decembrie speram sa avem zapada din abundenta, asa ca va propunem sa ne insotiti pe crestele muntilor! De aceea ne-am gandit ca ne-ar sta bine pe vârful Papusa la altitudinea de 2391m (din masivul Iezer-Papusa).

Perioada: 5-6 decembrie
Locuri disponibile: 7.
Altitudine maxima 2391m cu o diferenta de nivel de peste 1200m.
Intalnirea noastra va fi sambata 5 decembrie, la ora 11.30, la cabana Voina din masivul Iezer-Papusa. 😊
De la cabana Voina, unde vom lasa masinile in parcare, ne indreptam spre Cabana Cuca, 1175 m altitudine, unde vom ajunge dupa circa o ora de urcus lejer. Nea Romica cabanierul ne asteapta cu un ceai cald si dupa ce ne cazam vom face o urcare spre stana pentru a exersa cateva notiuni despre mersul cu coltari pe poteci cu zapada si gheata, despre cum sa abordam o panta inzapezita si sa diminuam riscul unei alunecari necontrolate cu ajutorul pioletului, cateva notiuni despre starea zapezii in munti si despre conditiile de producere a avalanselor si cum ne protejam, despre echipamentul de iarna si ce ar trebui sa nu ne lipseasca din rucsac, mai ales pe timp de iarna!
Duminica dimineata, o sa ne pregatim singuri micul dejun, iar apoi in jurul orei 8 dimineata vom pleca spre varful Papusa.
Traseul nu este unul usor, insa nu are portiuni tehnice, iar noi vom aborda ruta prin Saua Gradisteanu. Vom avea de urcat si coborat in jur de 1200m diferenta de nivel, asa ca va trebui sa ne pregatim pentru un traseu de circa 7-9 ore, in functie de starea vremii si a zapezii, dar si a pregatirii fizice si tehnice a participantilor.
Ajunsi in creasta Papusii vom admira peisaje extraordinare: Fagarasii, situati atat de aproape, dar si Pietra Craiului, Muntii Bucegi, Muntii Baiului, Muntii Ciucas si vecinul Iezer.
Dupa tura de creasta, ne vom intoarce la cabana, ne vom face bagajele si vom cobori catre masin in parcarea de langa cabana Voina, acolo unde vom ajunge dupa circa o ora de coborat.
Aici ne vom lua la revedere si ne indreptam spre casele noastre, pastrand in mintea noastra amintiri si clipe frumoase de pe crestele din Papusa.

Atentie! Aceasta este o tura alpina care se va efectua (cel mai probabil) in conditii de iarna, asa ca trebuie sa aveti la voi bocanci cu talpa rigida, parazapezi, geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni grosi sau suprapantaloni, doua perechi de manusi, caciula sau cagula, ochelari de soare, un termos pentru ceai, o lanterna frontala, bete de trekking, trusa de prim-ajutor. Pentru cazare va recomandam sa aveti la voi sac de dormit.
Aceasta tura necesita echipament specific de alpinism de iarna: coltari si piolet!
Cost: 300lei/persoana.
Veti beneficia de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat in cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul si asistenta pe traseu,cazare cabana Cuca si celelalte costuri organizatorice.
Pentru micul dejun ne vom ingriji sa ne aducem cu noi tot ceea ce dorim sa mancam fiecare, iar pentru pranz va trebui sa ne preparam cate un sandvis deoarece vom fi in tura sus pe munte!(dar poate sa rezolvam si cu mancarea la cabana-discutam).
Cabana este dotata cu aragaz si plita, avem apa in interior, avem vesela, cani si tot ce ne trebuie, dar va trebui sa ne gospodarim singuri, iar toaleta este situata afara, in imediata proximitate a cabanei.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si sa achitati taxa de rezervare/participare(50%)!
Toate informatiile necesare despre cazare si ghidaj, precum si inscrieri la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com
sau la telefon: 0726 279 537 - Cristi Minculescu.


Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei