Vârful Retezat 2485m, ascensiune de iarnă 6-8 martie


Va propunem sa ne insotiti intr-o tura de iarna spectaculoasa in muntii Retezat, cu crestele lor crenelate si lacurile lor alpine cele inghetate, o adevarata "Imparatie a gheturilor".
Va invitam sa urcam impreuna pe varful Retezat, la 2485m altitudine, cu cazare la cabana Gentiana. Daca vrei sa te pregătești cu noi intr-o tura pe gheata si zapada pentru a aborda in viitor vârfuri din Alpi și Caucaz, Anzi si Himalaya, atunci hai si tu in Retezat intr-o ascensiune de iarna cu peisaje impresionante!
Pentru a putea sa iei parte la aceasta tura trebuie sa stii sa folosesti coltarii si pioletul si sa stai bine cu pregatirea fizica, adica sa rezisti sa mergi, prin vant si ninsoare, pe zapada si gheata pana la 8-10 ore. 🙂
Locuri limitate: 10.
Tarif: 350 de lei/persoana.

Ghizi montani atestati de Ministerul Turismului:
****Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148                                                                                    ****Mitză Matei, legitimație nr. 6415.
Perioada: 6-8 martie.

Vineri 6 martie ne vom intalni la ora 13,30 la Ohaba de Sub Piatra, jud. Hunedoara, DN 66.
De la punctul de intalnire, ne vom deplasa cu un masinile pe ruta Ohaba de sub Piatră - Carnic.
Odata ajunsi la Poiana Carnic ne vom echipa de munte, ne luam ruscacii in spate si incepem urcușul catre cabana noastra din munti.
Durata traseu: ccan 2-3 h
Dificultate: usor.

Ajunsi la Gentiana, ne instalam in camerele noastre, urmand sa fiti informati de ghizii vostri montani intr-un scurt instructaj tehnic despre starea traseului, conditiile de pe munte, echipamentul necesar in tura si alte date despre ascensiunea care se va derula a doua zi.



Vom sta de povesti la un ceai ferbinte si veti afla cate ceva despre ceea ce ne propunem noi sa facem in aceasta primavara, dar si la vara prin munti!
Ne puteti pune intrebari la care vom raspunde cu placere - despre expeditiile noastre externe din acest an de pe varfurile din Alpi - Monte Rosa, turele la via ferrata in Dolomitii italieni - Punta Penia din Marmolada sau Triglav din Slovenia, despre Jebel Toubkal din muntii Atlas si Sahara Desert, Everest Base Camp si Vârful Island Peak 6120m din Himalaya, Nepal, vulcanul Damavand din Iran, cel mai înalt din Asia, Aconcagua -Anzii Cordilieri, Kilimanjaro din Africa si muntele Elbrus din Caucaz sau muntele Olimp din Grecia.



Sambata 7 martie
Dimineata devreme vom servi micul dejun, cu alimente aduse de fiecare de acasa, deoarece la cabana nu se poate servi masa. Ne vom ingriji sa avem la noi hrana rece, dar totusi vom putea servi un ceai cald sau o cafea fierbinte!


Vom porni apoi pe munte spre varful Retezat, cota 2485m. Ruta va fi aleasa de ghizii montani cu experienta care va insotesc in functie de starea zapezii si de conditiile meteo de pe munte.



Vom urca prin Saua de iarna a Retezatului, pe un traseu ferit de avalanse. Diferenta de nivel parcursa va fi in jur de 900m urcare si apoi coborare, iar durata traseului va fi in jur de 9-10 ore.
In timpul turei, vom aborda si depasi in siguranta diverse obstacole stancoase acoperite de zapada si gheata intalnite in acesti munti.
Daca va veti simti in nesiguranta, ghizii dumneavoastra va vor asigura cu coarda in pasajele mai expuse.


Atentie! Traseul necesita o buna pregatire fizica si tehnica a participantilor! Trebuie să știi să folosești colțarii și pioletul, dacă vrei să vii cu noi!


Reintorsi la cabana dupa ore bune de mers, petrecute pe creasta acestor frumosi munti, veti avea parte de cateva mici surprize pe care ghizii vostri vi le vor pregati din timp!
Bineinteles, cu participarea tuturor, dar mai ales a Fetelor, a caror Zi o vom sarbatori pe munte acolo sus, la cabana! Este o tura de 8 Martie, nu este asa? :))
Bine, baietii ar putea spune ca este si Ziua lor pe 9 Martie!!!
Asadar, chef sa fie!!! Vom sarbatori impreuna!!!

Duminica 8 martie
Servim micul dejun la prima ora, facem rucsacii si apoi vom cobori circa 1 h si 30 minute la masinile noastre de la Carnic.😍
Dacă turiștii sunt interesați va invităm sa facem o vizită a spectaculoasei cetăți medievale Malaiesti, reabilitata recent cu fonduri europene, situată în proximitate.


Atentie!!! Aceasta tura alpina se va derula la aproape 2500m altitudine in conditii de iarna si cel mai probabil, vom avea parte de zapada mare, dar si de vant sau viscol. Este obligatoriu sa fiti echipati in mod corespunzator si sa aveti o buna pregatire fizica!

Echipamentul trebuie sa cuprinda geaca Gore Tex hsi pantaloni impermeabili si rezistenti la vant, bluza polar, vesta puf, parazapezi, manusi, caciula sau cagula, bocanci de iarna cu talpa rigida, lanterna frontala, termos, bete de trekking, rucsac de tura de 40 l.

❄❄❄Aceasta ascensiune necesita echipament tehnic de iarna: coltari, piolet, casca si ham de alpinism. In cazul in care aveti nevoie, puteti inchiria de la noi un astfel de echipament.
Cost: 70 de lei setul complet: coltari si piolet, casca si ham de alpinism echipat cu carabiniera si anou.

In functie de evolutia conditiilor meteo din teren si a starii zapezii, ghizii montani cu experienta in munți înalți, care va insotesc, pot lua decizia intreruperii ascensiunii si retragerii fortate la cabana.


Tarif: 350 de lei/ persoană.
In aceasta tura veti avea parte de cazarea la cabana, precum și de serviciile de ghidaj montan, urmând sa aveti la dispozitie 2 ghizi montani autorizati de Ministerul Turismului, cu experienta in munti inalti: Alpi, Caucaz si Himalaya!😍
Tariful include cazarea la Gentiana in paturi individuale in conditii de cabana in camera incalzita cu soba pe lemne.
Va recomandam sa aveti la voi totusi sac de dormit, caci spre dimineata se face rece in camera!

Servicii neincluse:
- taxa de Parc national 10 lei/ persoana
- transportul
- orice alte servicii solicitate de turisti si care nu au fost specificate in program.

Atentie! La cabana Gentiana se ofera contra cost bauturi calde, ceai si cafea, dar si bere, insa nu se ofera turistilor masa.
Va trebui sa ne ingrijim sa ne aducem in rucsacul personal alimentele pe care dorim sa le consumam in timpul sejurului de 2 zile la cabana!!!

****Pentru a luaparte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti!

****Participarea voastra va fi confirmata prin achitarea unui avans de 50% (sau integral) al costului turei in contul nostru!
Informatii si inscrieri doar la adresele: vicentiu.matei@gmail.com sau drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:


0726 279 537-  Cristi
0741 576 088-  Mitza.

                                                                                                                                                

Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei