Piatra Mica si Nordica in Piatra Craiului 24-25 oct 2020


In perioada 24-25 octombrie ne propunem sa parcurgem Creasta Nordica a Pietrei Craiului.

Ziua1- 24 octombrie:
Intalnirea are loc la ora 8 in Zarnesti, langa Posta Centrala. Vom aborda traseul Fantana lui Botorog – Poiana Zanoaga - Cabana Curmatura, 1470m altit.
Traseul pana la cabana dureaza circa 2,5 – 3 h si este usor, cu cateva pante abrupte de urcat la inceputul rutei.
Aici, vom lasa bagajele si vom face o iesire catre Saua Crapaturii, iar apoi in creasta Pietrei Mici. Daca va veti simti in nesiguranta, ghizii dumneavoastra va vor asigura cu coarda in pasajele mai expuse. 🗻
Desi dificultatea rutei propuse este una medie, avand de depasit doar cateva portiuni tehnice, dar foarte bine asigurate cu cabluri metalice, acest traseu necesita sa aveti o buna pregatire fizica si tehnica. Vom avea de urcat pana la 1816m si mai apoi de coborat catre cabana Curmatura, situata la 1470m altit.😁
Durata ruta: 4-5 ore, in functie de starea vremii, a conditiilor de pe munte si a pregatirii fizice a participantilor la tura.
Pe seara, ne vom intoarce la cabana si vom sta de povesti la “gura sobei” si vom servi un vin fiert la primitoarele noastre gazde, cabanierii din Crai, Reta si Vasile!

Vom putea vorbi pe larg despre expeditiile noastre externe de pe varfurile din Alpi, Dolomitii italieni, varful Bobotov Kuk din Muntenegru sau Triglav din Slovenia, despre Jebel Toubkal din muntii Atlas, Everest Base Camp si Varful Island Peak 6120m din Himalaya, Nepal, vulcanul Damavand din Iran, cel mai înalt din Asia si Kilimanjaro din Africa si muntele Elbrus din Caucaz, dar si despre alte planuri viitoare.

Ziua 2- 25 octombrie:
Dimineata devreme servim micul dejun, iar mai apoi vom luam drumul muntelui si urcam in creasta Nordica a Pietrei Craiului.
Vom aborda ruta spre creasta Nordica a Craiului pe la Varful Turnu, refugiul și Varful Ascutit si apoi Vf La Om sau Piscul Baciului 2238m.
Dupa o binemeritata pauza ne pregatim sa coboram spre Prapastiile Zarnestilor si Fantana lui Botorog.
Aceasta tura se desfasoara in creasta Pietrei Craiului la altitudini de peste 2000m.
Pentru a lua parte la aceasta tura trebuie sa poti sa mergi pana la 10-12 ore. In aceasta tura deciziile de schimbare a programului afisat sau de retragere (in functie de starea vremii sau de conditia fizica a participantilor) apartin doar ghidului, care va insoteste.
Traseul este unul tehnic, de creasta, cu zone expuse!!!
Vom avea de urcat si mai apoi de coborat circa 800m diferenta de nivel, pe o ruta destul de abrupta, cu cateva portiuni tehnice, unde va trebui sa demonstrati ca aveti calitati bune de deplasare si catarare. La pasajele mai tehnice veti fi asigurati cu coarda de catre ghizii vostri.🌋🗻🏕
****Dacă veti avea nevoie de echipament tehnic: ham echipat și cască de alpinism veti putea inchiria de la noi!
❄❄❄
Primele 3 persoane care achita integral tura in contul nostru vor primi gratuit echipamente complete pentru alpism: ham cu carabiniere si anou, casca de alpinism.
❄❄❄
Nu trebuie sa uitati sa aveti la voi bocanci de iarna, haine groase, o geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, pantaloni grosi sau suprapantaloni, manusi, caciula sau cagula, o lanterna frontala, termos pentru ceai, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, trusa de prim-ajutor. ⛰

La cabana Curmatura se poate servi masa, asa ca nu va trebui sa va transportati alimente cu dumneavoastra. Cazarea va fi realizata in paturi individuale intr-o camera incalzita cu soba pe lemne.
Tarif: 450 de lei/ persoana.
Grup: minim 3 persoane - maxim 5 persoane.
In aceasta tura veti avea parte de cazarea la cabana, precum și de serviciile de ghidaj montan, urmând sa aveti la dispozitie 1 sau 2 ghizi montani autorizati de Ministerul Turismului, cu experienta in munti inalti: Alpi, Caucaz si Himalaya!😍
Atentie! 😊
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!😉

Inscrierea in tura se face prin achitarea unui avans si integral, pana la data de 14 octombrie 2020!!!
***Dupa inscriere daca renuntati la tura cu mai putin de 15 zile, pana in ziua turei, trebuie sa gasiti inlocuitor!!!

Informatii si inscrieri doar la adresa
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:

0726 279 537-Cristi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei