Toamna la Cabana si Varful Suru 3-4 octombrie 2020

 



Inceputul toamnei in muntii Fagaras este unul deosebit de spectaculos si pitoresc, asa ca va invitam sa luati parte la o tura frumoasa pe varful Suru, 2281m, in creasta Fagarasilor, in extremitatea vestica a acestor munti uluitori!


Vom putea sa ne bucuram in caz de vreme buna de marea de nori a Fagarasilor, specifica inceputului de toamna pe aceste creste de munte! Gazdele noastre de la cabana Suru ne vor astepta cu bunatati, iar atmosfera va fi una in care tu te vei simti ca un adevarat muntoman!

Perioada: 3-4 octombrie
Locuri disponibile: 12.
Ghizi montani autorizati de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu si Mitza Matei

Ne vom vedea in data de sambata 3 octombrie - in jurul orei 10 dimineata in localitatea Sebesul de Sus, situata in apropiere de Avrig, judetul Sibiu.

***Vom lasa masinile intr-o parcare situata chiar la intrarea in traseul nostru de pe Muchia Moasei.

Vom urca muntele catre cabana Suru, situata la circa 1450m altitudine, prin muchia Moasei, una deosebit de frumoasa, muchie in care padurile de foioase vor avea o culoare splendida de toamna, un galben-aramiu. Nu uitati sa aveti la voi aparatele foto caci zona este foarte fotogenica!

Vom ajunge la punctul terminus, cabana noastra - dupa circa 3-4 h de ascensiune destul de lejera. Traseul nostru nu este unul tehnic insa necesita o buna conditie fizica a turistilor, acestia urmand sa urce cateva pante destul de abrupte catre cabana Suru.

Odata ajunsi la cabana ne vom instala si vom discuta cateva amanunte tehnice despre tura spre varful Suru, care se va derula a doua zi în creasta muntelui: despre echipament si starea vremii, despre ce trebuie sa avem la noi in rucsac, despre conditiile din teren si despre cum ne vom orienta in caz de vreme potrivnica!

****Atenție! Desi ruta nu este asa de lungă, trebuie să ai o condiție fizică bună!

Dificultate traseu in prima zi: usoara spre medie, vom avea de urcat circa 900-1000m diferenta de nivel, dar ruta nu are portiuni tehnice. Totusi vom avea rucsacul in spate, asa incat ritmul de mers va fi unul lejer!
Ghizii montani care va insotesc va vor oferi asistenta necesara parcurgerii in siguranta deplina a pasajelor.

****Sambata seara, dupa aceasta tura, vom sta de povesti la un pahar de vin fiert la cabana noastra din lumea Fagarasilor si veti auzi cateva povesti interesante despre ceea ce am facut in aceasta vara si anume ascensiunile din Dolomiti, Alpi, din Alpii IUlieni si Dinarici, dar si despre ce ne propunem pentru anul viitor: expeditia pe varful Elbrus din muntii Caucaz, cel mai inalt din Europa, despre tura de anul viitor din Himalaya de pe varful Island Peak si la Everest Base Camp, despre ascensiunea pe care o pregatim pe Mont Blanc din Alpii Francezi, despre ascensiunea din Grossglockner din Austria, Aconcagua din Anzii Cordilieri si Kilimanjaro din Africa!⛰

****Vom discuta si despre planurile de viitor si despre ce dorim sa va propunem pentru aceasta iarna: ture de iarna in creasta Fagarasilor, Retezatului si Craiului, ateliere de tehnici alpine si de siguranta pe munte, tehnici de cautare si salvare in avalansa!

Avem niste surprize pentru acest sezon asa ca stati aproape!
Anul viitor, ne reîntoarcem în Himalaya acolo unde vom urca din nou un vârf de peste 6.000m și vrem să vă povestim ce avem în plan

A doua zi, duminica, 4 octombrie, vom servi micul dejun la prima ora si ne vom indrepta catre creasta principala a masivului Fagaras!

Timp de 3-4 h vom urca catre varful Suru, 2281m altitudine, pisc care ne va rasplati cu privelisti fabuloase catre varfurile din jurul nostru: Ciortea, Negoiu si Budislavu, dar si catre muntii din jur: Cindrel, Lotrului si Buila Vanturarita!

Ne aflam la peste 2200m altitudine, in creasta principala a muntilor Fagaras, prilej de a face cat mai multe fotografii cu piscurile fumegande în lumina toamnei! 🤗
Ruta nu este una grea, insa trebuie sa stai bine cu pregatirea fizica, caci nu este asa, "varful este jumatatea drumului"!

Dificultatea rutei: medie - vom avea de urcat circa 800m diferenta de nivel si apoi de coborat către cabana.
Durata până pe vârf și apoi la cabana: 5-7 ore dus-intors, in functie de conditia fizica a participantilor!

Dupa tura noastră către vârf, ne vom reintoarce la cabana Suru, acolo unde vom face o mica pauza, ne luam apoi rucsacii si coboram pe muchia sau Valea Moasei catre locul unde am parcat masinile, unde vom ajunge dupa circa 2,5-3h de traseu in coborare.

Atentie! Tura noastra se va derula in zona inalta a muntilor Fagaras, asa incat trebuie sa aveti la voi haine groase, pelerina de ploaie, pantaloni de trekking, o geaca Gore tex impermeabila si rezistenta la vant, bluza de corp sintetica, pantaloni de trekking rezistenți la intemperii, caciula sau cagula, bocanci de munte, manusi, o lanterna frontala, ochelari de soare, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile!

Eventualele schimbari ale rutei sau retrageri fortate din cauza conditiilor meteo apartin in mod exclusiv ghizilor montani cu experienta care va insotesc!

La cabana exista paturi de invelit, insa va recomandam sa aveti la dumneavoastra un sac de dormit usor!
Cabana este una foarte curata, iar toaletele se afla in interior! :)
Se poate servi masa, atat micul dejun cat si cina, ceaiul si cafeaua.
Tarif: 300 de lei/ persoana
Veti avea incluse cazarea la cabana Suru pentru sambata noaptea si serviciile de ghidaj montan asigurate de 2 ghizi montani autorizati cu experienta in munti inalti: Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, veti primi acceptul nostru!

Participarea voastra va fi confirmata prin achitarea unui avans de 50% (sau integral) al costului turei in contul nostru, pana pe data de 26 septembrie.

Informatii si inscrieri doar la adresele:
drumetiiinromania@gmail.com sau sa ne sunați la telefon:
0726 279 537- Cristi

Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei