Varful Piatra Mare si Canionul 7 Scari, tura de o zi!



Se apropie Craciunul, asa ca va propun o tura relaxanta de o zi, prin Canionul 7 Scari pana la Cabana si apoi Varful Piatra Mare- 1844m.
Ne vedem dimineata la Dambul Morii (la ora 8.30) si pornim spre Canionul 7 Scari. Canionul a fost reabilitat de cativa ani si acum este foarte sigur, ramanand la fel de frumos si spectaculos, iar pana la Cabana Piatra Mare (1630m) nu facem mai mult de 4 ore. La cabana facem o scurta pauza si apoi o pornim spre varf, unde ajungem dupa inca o ora de mers. Aici facem poza de varf si admiram in voie paisajele ce se deschid privirii. Dupa aproximativ 30 de minute o pornim spre casa pe un alt drum fata de cel de urcare, insa trecem iar pe la cabana, unde putem sa ne incalzim cu un ceai cald!
Cam asta e planul pe scurt.
Durata: aproximativ 8-9 ore dus/intors
Altitudine maxima 1844m cu o diferenta de nivel de peste 1000m.
Cost 140 lei
Cati: grup restrans (minim 3)
Echipament obligatoriu: bocanci cu talpa aderenta, parazapezi, haine groase, o geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, pantaloni grosi sau suprapantaloni, MANUSI, caciula sau cagula, ochelari, lanterna frontala, trusa de prim ajutor.
Echipament recomandat(in functie de conditiile meteo): termos pentru ceai, coltari sau "gheruțe" si piolet, ham și casca, bete de trekking (echipamentul tehnic- coltari si piolet, ham și casca alpinism se poate inchiria de la noi-100lei/zi).
Obligatoriu: voie buna si civilizatie
Veti beneficia de unul sau doi ghizi montani atestati, echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat (in caz de nevoie) in cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul si asistenta pe traseu, poze si filmari.
Cost suplimentar: (posibil)taxa de canion aproximativ 10 lei.
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat si sa achitati taxa de rezervare/participare! . In caz de retragere cu mai putin de 14 zile, trebuie sa gasesti inlocuitor!
Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
0726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munti! #Sprevarf




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei