Minunatul Maroc, Jebel Toubkal 4167m & Deșertul Sahara #Sprevarf

 Ascensiune de iarna pe varful Jebel Toubkal 4167m-Maroc 17-24 februarie 2022! #Sprevarf


La jumatatea lunii februarie va propun sa ma însoțiți intr-o frumoasa călătorie in nordul Africii! Vom urca, de data aceasta pe zapada vârful Jebel Toubkal din m-tii Atlas, un varf de peste 4000m, care poate sa fie inceputul pentru cei ce vor sa incerce varfurile inalte ale lumii. Vom vizita sit-uri arheologice uimitoare si cetăți străvechi, precum si unele dintre cele mai frumoase defilee montane. In plus, vom admira apusul si rasaritul soarelui in desertul Sahara, dupa ce ne delectam cu o calatorie cu cămile printre dunele din desertul african!

Perioada: 17-24 februarie 2022
Locuri disponibile: 10.
Pret 880 euro/persoana ( cuplurile au reducere 830 eur/pers).
***Tura se tine cu grup minim de 4 persoane si aveti nevoie obligatoriu de pasaport si certificat de vaccinare!!!
Tara nord-africana, Marocul incanta prin diversitatea peisajelor, cultura si istoria bogată dar și prin ospitalitatea oamenilor.
In tura noastra din Maroc veti avea parte de o ascensiune pe cel mai înalt vârf din Munţii Atlas - Jebel Toubkal 4167m, iar în partea a doua veţi trăi live o experienţă unică descoperind Sahara şi stilul de viaţă berber!
Ziua 1, joi 17 februarie
Bucureşti - Marrakech - Imlil, la poalele muntilor Atlas.
Dimineata devreme ne intalnim în aeroportul Otopeni pentru a ne îmbarca pentru zborul spre Marrakech.
Dupa cateva ore de zbor, spre seara(sau pranz) vom ajunge pe aeroportul Menara din Marrakech.
Ghidul nostru marocan ne va astepta la aeroport si impreuna vom efectua transferul spre riad-ul unde ne vom caza, la poalele muntilor Atlas, in localitatea Imlil, un frumos sat de munte.
Vom avea de mers cam 60-90 minute cu microbuzul circa 65 de km pana in frumoasa asezare montana.
Vom lua cina oferita de ghidul nostru marocan chiar in pensiunea noastra si ne vom bucura de aerul tare al muntilor Atlas!
Petrecem seara si noaptea in riad – Imlil la 1800m.
Ziua 2, vineri 18 februarie
Imlil - Sidi Chamharouch - Refugiul Toubkal, 3207m
După micul dejun luat devreme la riad-ul nostru din munti ne vom întâlni cu muletierii si vom preda o parte din bagajele noastre pentru a fi duse la cabana de la cota 3200m.
Ne vom plimba prin satele berbere alături de un ghid montan al zonei, pentru a ajunge la Sidi Chamharouch (2500 m), unde vom face pauză de masă.
De aici vom mai urca circa 2 ore si jumatate - 3h pana la refugiul Toubkal (3207 m) unde vom servi un pahar de ceai de mentă şi vom putea face un duş fierbinte!
Acesta are rolul de a ne oferi posibilitatea sa ne împrospătăm forțele pentru ascensiunea pe vârful Toubkal.
Ascensiunea nu are pasaje tehnice, semănând cu urcarea catre creasta muntilor Fagaras de exemplu, insa la o altitudine mai mare.
Trebuie sa aveti totusi conditie fizica buna!
Timpul total de hiking astăzi: aprox. 5-6 ore.
Dificultate: medie, pe o poteca bine amenajata, in conditii de iarna.
La cină vom servi o mâncare tradiţională marocană.
Cazare şi cină la refugiul Toubkal.
Ziua 3, sambata 19 februarie
Astazi este ziua varfului!
Refugiul Toubkal - Vârful Toubkal 4167m- Refugiul Toubkal, 3207m – Imlil 1800m
Ne vom trezi la ora 4:00 dimineata pentru a servi micul dejun şi vom începe ascensiunea la ora 5 am.
Vom avea de urcat circa 900m diferenta de nivel pe un traseu abrupt, dar fara dificultati tehnice, diferenta pe care o vom parcurge in aproape 5-6 ore.
La fiecare pas vom putea admira o frumoasă panoramă a Munţilor Atlas, a satelor şi a văilor berbere.
Pe vârful Jebel Toubkal, la cota 4167m altitudine vom face o pauză pentru fotografii şi pentru a ne odihni cateva clipe, asa incat sa ne bucuram de frumusetile acestui tinut!
Coborâm la refugiul Toubkal in circa 3-4 ore si ne pregatim sa servim prânzul, iar apoi vom cobori spre riad-ul nostru din Imlil, acolo unde vom ajunge dupa circa 5 ore de mers.
Vom servi o cina berbera împreună cu ghidul nostru si vom sta de povesti in frumosul si ospitalierul nostru riad (pensiune).
Cazare şi cină la riad în Imlil.
Ziua 4, duminica 20 februarie
Imlil - Tichka pass (2260m) – kasbaha Telouet – Valea Ounila - Satul Ait Ben Haddou – Ouarzazate.
Dimineata la ora 8 vom servi micul dejun si apoi ne imbarcam in microbuz si urmeaza sa traversam mai întâi Pasul Tizi n’Tichka (2260 m) din Munții Atlas, iar de-a lungul acestui drum sinuos din munti vom avea ocazia sa observam cateva sate berbere, dar si cateva oaze care se afla situate pe marginea puținelor râuri din Maroc.
Vom vizita cetatea Ait Ben Haddou monument UNESCO din 1987, considerata cea mai veche Kasbah din Maroc, locatie in care au fost filmate cadre din mai multe filme: Sodom and Gomorrah, Oedipus Rex, The man who would be king,
The message, Jesus of Nazareth , The Jewel of the Nile, The Living Daylights , The last tempation of Christ, The sheltering sky, Kundun, The mummy, Gladiator,
Alexander, Kingdom of heaven, Babel, One night with the king, Prince of Persia, Son of god.
După ce servim prânzul la una din terasele din aceasta zona ne vom continua drumul spre Ouarzazate si vom avea ocazia sa vizitam o alta kasbah, si anume Taourirt, urmand apoi sa ne indreptam catre valea Dades, cea plina de verdeata si de plantatii de trandafiri.
Ne vom petrece noaptea într-un riad din aceasta frumoasă și ospitaliera vale marocana.
Cazare şi cină la riad în Dades Valley.
Ziua 5, luni 21 februarie
Dades Valley – Cheile Dades - Cheile Todra - Dunele de nisip din Deşertul Merzouga
După micul dejun la riadul nostru din valea Dades, ne îmbarcăm în mașină si vizitam defileul fascinant al raului Dades, un impresionant canion stancos, vechi de milenii!
Vom continua apoi excursia noastra marocana către cheile Todra, un alt loc minunat, unde vom putea face fotografii cu peisajul extraordinar din jurul nostru!
Vom servi masa de pranz in micutul orasel Tindjad si vom trece apoi si prin Erfoud sau "Capitala marocana a fosilelor", elemente vechi de mii de ani!
In jurul orei 16 vom ajunge in preajma dunelor de nisip din deșertul Merzouga, parte a imensitatii Saharei. Aici ne vor astepta ghizii desertului cu camilele lor. Astfel vom parcurge timp de aproximativ o ora dunele Deșertului Sahara călare pe cămile!
Fiecare dintre noi va călări propria lui camila!
Vom ajunge la oaza noastra din inima Saharei, ne vom opri la locul de tabără unde vom urca pe dune pentru a admira impresionantul apus al soarelui in desert!
Apoi ghizii nostri ne vor servi cina, vom servi un ceai berber si ne vom delecta cu minunatele Tajine, felul traditional de mancare marocan!
Ne vom pregăti pentru o noapte la foc de tabara, sub stelele desertului.
Suntem in inima deșertului Sahara, asa ca noptile sunt reci, asadar ne pregatim cu haine groase si ceai cald, asa incat experienta sa fie cat mai placuta! Vom dansa dupa ritmuri berbere si vom canta împreună cu ghizii marocani si romani!
Cazare şi cină în corturi berbere în deşert.
Ziua 6, marti 23 februarie
Deșertul Merzouga - Ouarzazate - Marrakech
In aceasta dimineata ghizii nostri berberi ne vor trezi devreme pentru a admira răsăritul soarelui in Sahara! Luăm micul dejun, apoi mergem pe cămile cam 1 h si jumatate pana la hotelul situat chiar la punctul de plecare spre desert, pentru a face un duș.
Vom pleca cu mașina spre Marrakech, trecând prin Tafilafet, o oaza cu multi palmieri.
Vom lua masa de prânz în Ouarzazate si apoi vom continua drumul nostru spre Marrakech trecând prin pasul Tiz-n-Tichka (2260 m). Ajungem în Marrakech pe seara, pe la ora 18.30-19.
Ne va rămâne timp insa si pentru a explora orașul la lumina serii, urmand sa mergem in cunoscuta piața Djemaa el Fnaa, loc de întâlnire al marocanilor îndrăgostiți de muzică si dansuri, dar si de mancaruri bune!
Cazare în hotel/riad în Marrakech.
Ziua 7, miercuri 24 februarie
Zi de plimbare și relaxare în Marrakech, oras pe care il vom vizita împreună!
Vom vizita câteva obiective turistice și culturale importante ale acestuia, urmând ca seara să o petrecem în celebra piata Djemaa el Fnaa, acolo unde vom asculta muzica berbera și vom putea face ultimele cumpărături de cadouri nord-africane pentru cei dragi!
Cazare în Marrakech.
Ziua 8, joi 25 februarie
Ziua întoarcerii în România.
Parasim Marocul, in functie de zborul catre țară, iar spre seara vom ajunge în București, încântați de frumusețile din nordul Africii!








Tarif: 880 euro/persoană.
Ce aveti inclus?
- Transfer aeroport Marrakech - Imlil, la poalele muntelui cu microbuzul
- Transfer cu microbuzul Marrakech- Imlil- Ourzazat – Merzouga – Marrakech
- 2 noapte de cazare cu mic dejun în riad în Marrakech
- 2 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun şi cină) la riad în Imlil
- 1 noapte cazare cu pensiune completă (mic dejun, prânz şi cină) la Refugiul Toubkal.
- 1 noapte cazare cu cină si mic dejun la corturi berbere în deşert
- 1 noapte cazare cu mic dejun şi cină la riad în Dades Valley
- Plimbarea cu cămilele în desertul Sahara, ghizi berberi insotitori
- Catârii pentru bagaje şi persoanele însoţitoare - muletieri
- Bucătar
- Ghid montan marocan autorizat
- Ghid montan roman autorizat care a mai urcat vârful Jebel Toubkal din munții Atlas și cunoaște bine ruta!
Tariful nu include:
- Bilet de avion Bucureşti – Marrakech – Bucureşti
- Mesele nespecificate la Servicii incluse (in Marrakech)
- Băuturile alcoolice şi nealcoolice
- Bilete de intrare la obiectivele vizitate în Marrakech
- Bacşişuri pentru ghizii marocani (circa 50-60 euro/persoană)
- Asigurarea medicală.
- Echipament tehnic care insa se poate inchiria de la noi(ham echipat, casca, pilet si coltari -100 lei sau 30 lei piesa ).
***Intrarea in Maroc este conditionata de PASAPORT!!!***
ATENTIE!!!
Aceasta este o tura montana de iarna care se desfasoara la 4000m!!! Echipament obligatoriu: bocanci de iarna cu talpa rigida, haine groase, o geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, pantaloni grosi sau suprapantaloni, DOUA PERECHI DE MANUSI, caciula sau cagula, sac de dormit cu confortul la -5 grade, ochelari, lanterna frontala, termos pentru ceai, coltari si piolet, ham si carabiniere cu filet, casca, bete de trekking, trusa de prim-ajutor, crema de soare, ochelari de soare/schi.
Pentru excursia în deșertul Sahara se recomanda îmbrăcăminte obișnuită, dar nu uitati că noaptea temperatura coboară în jur de 0 °C. Ca si încălțăminte, este preferabil sa aveti ghete sau adidași.
Un polar sau un puf va va fi foarte util in timpul serii in desertul Sahara!
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu organizatorul: Cristi Minculescu, ghid montan legitimat cu nr. 6148, sa ne confirmati participarea, achitand taxa de inscriere de 880euro, pana la data de 15 ianuarie. Daca anulezi participarea dupa aceasta data trebuie sa gasesti inlocuitor.(in caz de carantina nationala sau alte “blocaje” reprogramam tura.
Informatii despre cazare, tarife, ghidaj, zborul cu avionul si înscriere in excursie la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
0726 279 537- Cristi.
Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei