Tura de o zi pe creasta Pietrei Mici #Sprevarf

 


Tura de iarna in data de 18 decembrie in Piatra Craiului!
Iarna se aseaza in forta pe crestele muntilor si este momentul sa ne pregatim pentru Creasta Mare a Craiului.
Va propun o tura ghidata de o zi in Piatra Mica, cu plecare de la Fantana lui Botorog(altitudine 820m), Cabana Curmatura (1470m), Saua Crapaturii, Varful Piatra Mica (1816m), Crucea Eroilor, Poiana Zanoaga si din nou Fantana lui Botorog.
Intalnirea are loc in Zarnesti in parcarea de la Posta si de aici plecam impreuna catre Fantana lui Botorog. La Fantana ne echipam si o pornim la pas catre Cabana Curmatura. Aici facem pauza de poze, ceai si renumita prajitura de mere si ravase si  plecam apoi spre Piatra Mica si Cruce. Mai facem o scurta pauza de poze si “furat privelisti” in Saua Crapaturii si apoi incepem urcusul catre Creasta Pietrei Mici, Varf si Cruce.
Durata traseului: aproximativ 7-9 ore cu pauze pentru poze si gustari
Dificultate traseu: mediu+, cu portiuni expuse, cu lanturi si creasta
Diferenta de nivel aproximativ 1000m
Locuri disponibile: 6
Cost: 300 lei/pers
Detalii tehnice:
Echipament obligatoriu: bocanci de iarna cu talpa rigida, haine groase, geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, pantaloni grosi sau suprapantaloni, parazapezi, manusi, caciula sau cagula, ochelari, lanterna frontala, termos pentru ceai, coltari si piolet, ham si 2 carabiniere cu filet, casca, bete de trekking, trusa de prim-ajutor.
Obligatoriu: voie buna si civilizatie (montana).


***Cei care doresc pot inchiria de la noi echipamentul tehnic (coltari, piolet, ham echipat si casca contra sumei de doar 100lei, sau 30 lei piesa).
Veti beneficia de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat in cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri, ghidajul si asistenta pe traseu.
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea si sa achitati taxa de rezervare/participare de 50% sau integral. Daca anulezi participarea dupa data de 16 dec, trebuie sa gasesti inlocuitor, daca anulam evenimentul din cauza pandemiei sau a conditiilor meteo, va returnam suma integral!!!
Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
0726 279 537- Cristi
Ne vedem prin munti! 
#Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei