Tura in Alpi- Monte Rosa! Sase varfuri de peste 4000m! 10-16 iulie 2022

 


In perioada 10-15 iulie 2022 urcam iar pe varfurile din Monte Rosa-Italia. Aceasta este o tura dedicata iubitorilor de munte si celor care doresc sa se obisnuiasca cu mersul pe ghetari si in viitor sa incerce abordarea muntilor mai inalti. Nu trebuie sa fii un super alpinist pentru a lua parte la aceasta tura, dar trebuie sa cunosti deplasarea cu ajutorul coltarilor si a pioletului. In aceasta expeditie deciziile de schimbare a programului afisat sau de retragere (in functie de starea vremii sau de conditia fizica a participantilor) apartin doar celor doi ghizi prezenti, care va vor insoti.
Traseul nu este unul extrem de tehnic, dar se va desfasura pe ghetar si printre crevase, deci mersul legat in coarda, cu coltari si piolet este obligatoriu!!!
Monte Rosa este un lan
ț muntos în masivul Alpii Pennini, situat la granița dintre Italia și Elvetia. Masivul Monte Rosa are mai multe vârfuri de peste 4000m, dar noi vom urca doar pe sase dintre ele: Vincent Pyramid 4215m, Balmenhorn 4167m, Signalkuppe (Punta Gniffeti) 4556m, Zumsteinspitze (Punta Zumstein) 4563m, Parrotspitze (Punta Parrot) 4436m, Ludwigshöhe (4341 m).
Ziua 1- 10 iulie: Ne intalnim dupa pranz in Alagna Valsesia 1200m. Cazare la pensiune in zona Alagna (cei care doresc pot veni cu avionul pana la Milano si de acolo pot inchiria masina).
Ziua 2-11 iulie: Dimineata devreme urcam cu telecabina pana la Punta Indren 3275m si de aici in cateva ore suntem la Refugiul Gnifetti 3647m, unde ne cazam si pana seara exersam mersul asigurati in coarda cu ajutorul coltarilor si a pioletului.
Traseu: Alagna Valsesia, Punta Indren 3275m, Refugiul Gnifatti 3650m. Cazare la refugiu cu mic dejun.
Ziua 3-12 iulie: Luam micul dejun si la ora 4 pornim ascensiunea de aclimatizare pe Varfurile Vincent Pyramid 4215m si Balmenhorn 4167 m. Cazare la refugiu cu mic dejun.
Ziua 4-13 iulie: Ziua varfului si a "Reginei Margherita"!



Luam micul dejun si in jurul orei 4 parasim cabana catre varf. Cabana Margherita de pe vârful Punta Gnifetti este cea mai faimoasă cabana pentru că se afla la cea mai inaltă altitudine din Europa.
Traseu: Refugiul Gnifetti, Signalkuppe (Punta Gniffeti) 4556m, Refugiul Regina Margherita, Zumsteinspitze (Punta Zumstein) 4563m, Parrotspitze (Punta Parrot) 4436m, Ludwigshöhe (4341 m), Ref Gnifetti. Cazare la refugiu cu mic dejun.
Ziua 5-14 iulie: Luam micul dejun si parasin refugiul. Dupa aproximativ doua ore luam telecabina si coboram la pensiune in zona Alagna. Optional (cine doreste si daca vremea ne permite) putem sa parcurgem un traseu de via ferrata din zona (cost suplimentar 60 euro/persoana).
Traseu: Refugiul Gnifatti 3650m, Punta Indren 3275m, Alagna Valsesia 1200m. Cazare la pensiune in zona.


Ziua 6- 15 iulie: In aceasta zi ne pregatim sa ajungem in tara, via Ungaria, unde vom inopta. (sau zbor direct Milano-Romania)
Ziua 7-16 iulie: Ungaria -Romania
Ruta: Alagna Valsesia, Milano, Bucuresti.
Perioada: 10-16 iulie 2022.
Pret: 980 euro/persoana.
Grup: minim 3 persoane - maxim 6 persoane.



Pretul include: cazare la pensiune in zona Alagna, cu mic dejun inclus- doua nopti, cazare refugiu- trei nopti, cu mic dejun inclus, bilete telecabina (dus-intors), doi ghizi montani romani cu experienta in munti inalti, minicurs alpinism, echipament comun de alpinism, corzi, anouri, carabiniere, cuie de gheata si scripeti, fotografii si filmari, alte cheltuieli organizatorice.
Pretul nu include:
Bilete de avion, sau transport auto si cazare intermediara pana in Alagna Valsesia, mesele nespecificate (pranz si seara), b
ăuturi alcoolice şi nealcoolice, echipament individual– ham, coltari, piolet, casca, sac de dormit , asigurare medicala, alte cheltuieli individuale.
Atentie! Aceasta este o tura care se desfasoara la peste 4000m pe ghetar si veti avea nevoie de echipament tehnic de iarna:
- bocanci de munte, bluza de corp, pantaloni rezistenti la vant, bete trekking, polar, tricou de schimb din poliester, frontala, manusi de iarna (doua perechi), crema de protectie solara, caciula/cagula, ochelari de soare/schi, trusa medicala, rucsac 20-30l pentru traseu, bidon apa/termos. Este necesar si echipament tehnic: coltari, piolet, ham de alpinism, 2 anouri, 2 carabinere cu filet, casca de alpinism. (echipamentul tehnic se poate inchiria de la noi contra sumei de 250 lei sau 65 lei piesa/toata perioada).
Daca vreti sa participati, nu este suficient sa dati “join” evenimentului de pe Facebook, ci trebuie sa sunati sau sa ne scrieti si sa ne spuneti cate ceva despre experienta voastra montana si sa achitati un avns au integral suma de 980 euro pana in data de 10 iunie!!!
***Dupa inscriere daca renuntati la tura cu mai putin de 30 zile, pana in ziua turei, trebuie sa gasiti inlocuitor!!!
Informatii despre costuri, cazare si ghidaj, dar si pentru înscrieri doar la adresele:
drumetiiinromania@gmail.com
+ 0726 279 537- Cristi.
Ne vedem prin munti 
#Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei