Tura de iarna pe Varful Moldoveanu 14-15 mai 2022

 


Ascensiune de anul acesta pe cel mai inalt varf al tarii ***Varful Moldoveanu 2544m*** o facem pe data de 14-15 mai. Inca este iarna, asa ca o sa fie spectaculos!!!
Ne vedem pe 14 mai, dimineata si mergem pe Valea Rea la stana sau mai sus la refugiul din creasta.
Tura este dedicată celor dornici să se inițieze sau să aprofundeze tehnici de mers pe munte si dormitul la cort sau refugiu, la peste 2000 m altitudine, să afle noutăți despre echipamentul montan, dar şi despre supraviețuirea în sălbăticie în condiții de vreme potrivnică.
Nu trebuie să fii super alpinist ca să vii cu noi în tură, dar trebuie sa fii pregătit să reziști să mergi până la 8-10 ore prin vant, ger si zapada mare dar si sa stii sa folosesti coltarii si pioletul.
Seara, vom povesti despre expedițiile derulate pana acum de ghizii noştri pe vârfurile din Olimp, Alpi, Dolomiti, Everest Base Camp din Himalaya, Nepal, Kilimanjaro și Elbrus din Caucaz, turele din Maroc, s.a…
Pe 15 dimineata la prima ora (ora 2-3 daca pormim de la stana) plecam #sprevarf si facem poze cu primele raze de soare.
Dupa poza de varf coboram pe acelasi traseu sau in functie de vreme si conditia fizica a participantilor, putem face un circuit pe la lacul Galbena si apoi Stana lui Burnei
Ghizii dumneavoastră vor stabili la fața locului traseul!
Dificultate traseu: medie-greu, necesită o bună condiție fizica.
Locuri limitate: 6.
Costuri:600 lei/persoana
In aceasta tura veti avea parte de cazarea la refugiu,stana sau cort
- serviciile de ghidaj montan, urmând sa aveti la dispozitie unul sau doi ghizi montani care au parcurs rutele prezentate, ghizi autorizati de Ministerul Turismului.
-echipament comun de alpinism: corzi, carabiniere, anouri
-filmari si poze
-organizare eveniment.
***Atentie! Este necesar sa aveti la voi sac de dormit(cu confortul la cel putin -10grade), dar si salteluta de neopren, primus si butelie(1 la 2-3 persoane), vesela, cana.
Servicii neincluse:
- mesele
- transportul
- orice alte servicii care nu au fost specificate in program.
Echipament obligatoriu: ham, coltari, poilet, casca, bocanci de iarna cu talpa aderenta, pantaloni si geaca impermeabila si rezistenta la vant, puf, polar, 2 perechi de manusi, cagula, caciula, un rand de haine de schimb, frontala(cu baterii), termos, ochelari de soare sau/si de schi, trusa de prim ajutor.
Se recomanda: bete trekking, crema de protectie solara, aparat foto. Obligatoriu Voie buna!!!
Pentru a lua parte la acest eveniment trebuie sa ne confirmati participarea prin mesaj privat sau la telefon si sa ne spuneti cate ceva despre experienta dumneavoastra de iarna in munti, ulterior achitand avans sau integral suma pana in data de 1 mai! In caz de retragere cu mai putin de 7 zile, trebuie sa gasiti inlocuitor!
Informatii si inscrieri la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/whatsApp:
0726 279 537-Cristi
Ne vedem prin munti! 
#Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei