Iarna in sudul Bucegilor! Moeciu, ref Batrana, ref Strunga si Padina


 Te invităm in munții Bucegi alături de noi să continuăm tradiția de a ne întâlni cu cei dragi nouă la început de An Nou, așa cum ne stă bine noua, pe crestele muntilor!

Va invităm împreună cu noi, Cristi Minculescu si Mitza Matei, cei 2 ghizi montani care v-au însoțit prin munți tot anul, într-o ascensiune în creastă cu urcare din Moeciu de Sus in partea sudica a Bucegilor. Plecam din Moeciu, apoi refugiul si varful Batrana. Vom parcurge toata creasta Batrana pana in Saua Strunga si coboram la Centru National Salvamont Padina, acolo unde ne vom caza în weekend-ul 9-10 ianuarie 2021!
Tura este dedicată celor care ne-au insotit prin munti si care doresc sa se relaxeze prin zapezile Bucegilor, dupa petrecerile de Sarbatori!
***In seara zilei de sambata veti putea lua parte la o mica tombola, asa incat va rugam pe fiecare dintre voi sa se gandeasca la un mic cadou simbolic (valoric situat in jurul a 20 lei) pe care l-ar putea oferi unuia dintre participanti, in cadrul tombolei!***
Perioada: 9-10 ianuarie 2021.
Locuri disponibile: 10.
Ghizi montani autorizati de Ministerul Turismului, cu experienta in munti inalti:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148
Mitza Matei, legitimatie nr. 6415.
Chiar daca nu ai o experienta mare pe munte, te asteptam cu noi în aceasta tură traditionala, sa petrecem cum se cuvine inceputul de An Nou! Trebuie totusi sa ai ceva conditie fizica si sa fii pregătit să reziști să mergi prin vânt sau ninsoare, până la 7-8 ore.
***Prin aceasta tura de inceput de An Nou ne propunem sa va transmitem elemente despre:
*** ce ar trebui să știm despre o rută alpină pentru a o parcurge în siguranță, in conditii de iarna, pe zapada sau gheata si cum evitam culoarele de avalansa
***veti afla de la ghizii vostri montani informatii despre echipamentul adecvat unei ture în condiții de sezon hibernal
*** vom discuta despre ce trebuie sa facem si cum ne putem proteja într-o ascensiune de condițiile vitrege ale vremii, de viscol sau caderi masive de zapada
*** aflati detalii despre ce ar trebui să avem în rucsac pentru a face față cu succes unei ture în munți și sălbăticie, la altitudine!
*** învățăm cum să folosim echipamentul din dotare pentru a parcurge ruta in siguranta: coltarii si pioletul, utilizati in turele de iarna.
***Pentru persoanele aflate la prima drumeție de iarna oferim gratuit consiliere despre: echipament, condiție fizică și pregătire. Puteti lua legatura cu ghizii nostri montani si veti afla tot ceea ce va intereseaza despre o astfel de tura alpina!
Cazarea va fi la Centrul National Salvamont Padina.
Aici se poate servi masa, aşa că nu trebuie să carati alimente cu voi în rucsac decât câteva dulciuri, sandvisuri, fructe sau energizante pentru tură! Toaleta este incalzita si se afla in interiorul Centrului. Este indicat să aveți bani cash, întrucât nu se poate plăti cu cardul la cabană.

Program:
Ne întâlnim sâmbătă dimineață, 10 ianuarie la ora 9:30 la intrarea în localitatea Moeciu de Jos, aflata la cativa kilometri de Castelul Bran. De aici vom merge cu masinile cativa kilometri pana la Moeciu de Sus, de unde va debuta tura noastra.
Vom aborda ruta Moeciu de Sus (800m) - refugiul Batrana 2170m - creasta Batrana - refugiul Saua Strunga 1893m - Centrul National Salvamont Padina 1525m.
Durata traseu: 7-8 h, functie de pregatirea fizica a participantilor si de grosimea stratului de zapada.
Dificultate: uşor- mediu, cca 1300m diferență de nivel.
Odata ajunsi la Centrul National Salvamont ne vom caza si vom sta de povesti la un pahar de vin fiert despre expedițiile derulate de ghizii noştri in Alpi, Caucaz si Himalaya! Veți afla cateva lucruri interesante despre cum te pregatesti pentru o astfel de ascensiune, cum te antrenezi si ce presupune o astfel de expeditie la peste 5-6000m!
***Nu uitati!!!Pentru acest sezon de iarna avem pregătite câteva surprize alpine pentru voi, cu ture alpine la bivuac, tabere de ice climbing şi supraviețuire în condiții de iarnă cu lecții practice despre studiul zăpezii și cum ne protejăm de avalanșe și multe alte ascensiuni interesante!
Duminică, 11 ianuarie:
- la ora 8:30 servim micul dejun, apoi pregătim rucsacii şi plecăm spre Moeciu de Sus, abordand o alta ruta prin Saua Strunga - Coltii Tapului, pe sub Muntele Bucsa.
Atenție! Ghizii dumneavoastră vor stabili la fața locului care este ruta spre care se va îndrepta grupul, în funcție de condițiile meteorologice de pe munte, dar și de pregătirea fizică și tehnică a participanților! Eventualele retrageri fortate de pe munte apartin DOAR ghizilor montani profesionisti care va insotesc!
Dificultate traseu: usor- mediu, avem de urcat in jur de 400m diferenta de nivel prin zapada, iar apoi de coborat pana la Moeciu de Sus, circa 900m diferenta de nivel.
Durată: circa 5- 6 ore.
Dificultatea rutei este una usoara, fără pasaje tehnice, însă cu câteva zone expuse, care necesită atenție!
****Atentie! Aceasta este o tura alpina de iarna, astfel incat trebuie sa fim echipati cu haine potrivite sezonului, geaca Gore -Tex si pantaloni impermeabili si rezistenti la vant, bluza polar/windstopper, bluza de corp din material sintetic, manusi, caciula, bocanci de iarna, lanterna frontala, termos pentru ceai, optional bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, trusă de prim-ajutor.
***Tura necesita echipament specific de iarna: bocanci de iarna cu talpa rigida, coltari, piolet.***
***Daca doriti si aveti nevoie, puteti inchiria de la noi echipament tehnic de alpinism:
- ham de alpinism dotat cu anou si 2 carabiniere cu filet, casca, piolet si coltari - 90 lei setul complet (30 de lei o piesa de echipament luata separat) .
Tura propusă poate suferi modificări în funcție de starea vremii, iar deciziile din cadrul ascensiunii privind traseul urmat și eventualele retrageri forțate aparțin ghizilor montani care vă însoțesc!
Tarif: 370 lei/persoana
- include cazare cu mic dejun la Centrul National Salvamont Padina
- include 2 ghizi autorizati cu experiență în munți înalți:
Alpi, Caucaz si Himalaya.
- veti beneficia si de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat in cadrul turei: corzi de alpinism, carabiniere, anouri.
Tariful nu include:
- transportul
- mesele cu exceptia micului dejun
Atentie!!!
***Primele 4 persoane care se inscriu si achita integral costul excursiei in contul nostru, vor beneficia de echipament tehnic de iarna:
coltari, piolet si casca de alpinism!
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea!
****Inscrierea in tura de iarna se va face doar dupa achitarea unui avans de 50% din tarif (sau integral) in contul nostru.
***Daca va veti retrage din tura dupa data de 1 ianuarie, va trebui sa va gasiti inlocuitor, pentru a va putea returna avansul.


Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
+40726 279 537 –Cristi


Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei