Iarna in Fagaras pe Varful Suru 23-24 ianuarie

 


Este iarna in toata ragula in Carpati si mai cu seama in Muntii Fagaras, asa ca va invitam sa luati parte la o tura frumoasa in zona Cabanei SURU cu obiectiv varful Suru, 2281m, in creasta Fagarasilor, in extremitatea vestica a acestor munti uluitori!

Tin sa mentionez ca Suru este una dintre cele mai primitoare cabane din Carpati!!!
Vom putea sa ne bucuram in caz de vreme buna de marea de nori a Fagarasilor, specifica pe aceste creste de munte si de varfurile invecinate! Gazdele noastre de la cabana Suru ne vor astepta cu bunatati, iar atmosfera va fi una in care tu te vei simti ca un adevarat muntoman!
Perioada: 23-24 Ianuarie 2021
Locuri disponibile: 10.
Pretul: 300lei/persoana
Ghizi montani autorizati de Ministerul Turismului, cu experienta in munti inalti:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148
Mitza Matei, legitimatie nr. 6415.
Ne vom vedea in data de sambata 23 Ianuarie- in jurul orei 10 dimineata in localitatea Avrig, judetul Sibiu.(punct de intalnire Politia Avrig)
Vom lasa masinile intr-o parcare situata chiar la intrarea in traseul nostru de pe Muchia Moasei.
Vom urca muntele catre cabana Suru, situata la circa 1450m altitudine, prin Muchia Moasei, una deosebit de frumoasa, dar cu cateva pante destul de abrupte. Nu uitati sa aveti la voi aparatele foto caci zona este foarte fotogenica!



Odata ajunsi la cabana ne vom instala si dupa o scurta pauza vom exersa si vom discuta cateva amanunte tehnice despre tura spre varful Suru, care se va derula a doua zi în creasta muntelui: tehnici de deplasare pe zapada prin folosirea echipamentului tehnic din dotare: coltarii si pioletul, despre echipament, despre ce trebuie sa avem la noi in rucsac, despre conditiile din teren si despre cum ne vom orienta in caz de vreme potrivnica!
A doua zi, vom servi micul dejun la prima ora si ne vom indrepta catre creasta principala a masivului, urcand catre inaltimile Fagarasilor, imbracate in haine albe!
Timp de 4-5ore vom urca catre varful Suru, 2281m altitudine, pisc care ne va rasplati cu privelisti fabuloase catre varfurile din jurul nostru: Ciortea, Budislavu, Gavanu si Moasa, dar si catre muntii din jur: Cindrel, Lotrului si Buila Vanturarita!
Ne aflam la peste 2200m altitudine, in creasta principala a muntilor Fagaras, prilej de a face cat mai multe fotografii cu piscurile vecine.
Durata până pe vârf și apoi la cabana: 6-8 ore dus-intors, in functie de conditia fizica a participantilor dar si de stratul de zapada, cu o diferenta de nivel de aproximativ 800m. De la cabana pana la masini vom ajunge dupa circa 2,5-3h de traseu in coborare.
Aceasta este o tura alpina de iarna, care se va derula la peste 2000m altitudine! Trebuie sa aveti la voi bocanci de iarna cu talpa rigida, parazapezi, pantaloni grosi sau suprapantaloni, geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, DOUA PERECHI DE MANUSI, caciula sau cagula, o lanterna frontala, termos pentru ceai, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, trusa de prim-ajutor, dar si coltai si piolet!!! (puteti sa inchiriati si de la noi).
Eventualele schimbari ale rutei sau retrageri fortate din cauza conditiilor meteo apartin in mod exclusiv ghizilor montani care va insotesc!



Tarif 300lei/persoana include:
- serviciile de ghidaj montan si instructaj, urmând sa aveti la dispozitie 2 ghizi montani autorizati, cu experienta in munti inalti: Alpi, Caucaz si Himalaya cu ascensiuni reusite pe varfuri precum Mont Blanc, Monte Rosa, Elbrus, Aconcagua sau Island Peak!
**** Veti beneficia si de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat in cadrul turei:
- corzi de alpinism, carabiniere, anouri
Tariful nu include:
- cazarea la Cabana Suru (circa 45 de lei pe noapte)
- transportul
- mesele, cum ar fi micul dejun sau cina.
La cabana exista paturi de invelit, insa va recomandam sa aveti la dumneavoastra un sac de dormit usor!
La cabana se poate servi masa (nu are rost sa carati multa mancare).

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne sunati sau sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea si sa achitati taxa de rezervare/participare! (50% pana ain data de 15 ianuarie). In caz de anulare a evenimentului primiti banii inapoi, iar in cazul in care nu ajungeti la eveniment din orice motiv trebuie sa gasiti inlocuitor pentru returnarea sumei.
Informatii si inscrieri doar la adresele:
drumetiiinromania@gmail.com sau
la telefon:
+40726 279 537 -Cristi

Ne vedem prin munti #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei