Pelerinaj pe Sfantul Munte Athos si urcare pe Vf Athon 5-10 aug



In luna August pe data de 5 va propun o ascensiune in Grecia, pe Sfantul Muntele ATHOS. Varful Athon 2033m este cel mai inalt varf al Muntelui Athos, un munte, incarcat de istorie in leaganul monahismului crestin. Calatoria pe Muntele Athos este un program dedicat doar barbatilor!!!
In aceasta tura vom avea ocazia sa vizitam locuri incarcate de spiritualitate. Imbracamintea si comportamentul participantilor la expeditie trebuie sa fie adecvate unei astfel de zone de spiritualitate si incarcatura religioasa.


Sfântul Munte al Athonului (care mai este numit pe bună dreptate Grădina Maicii Domnului) este o peninsulă legată de pământul Greciei în partea dinspre miazăzi, având celelalte trei părți scăldate de Marea Egee. Lungimea Sfântului Munte este de 60 km, iar lățimea variază între 12 și 18 km. Altitudinea vârfului Athonului este de 2030 de metri . Suprafața peninsulei este de 389 km2.


Perioada: 5-10 august 2020
Locuri disponibile: 7
Cost 370 eur/pers
Servicii incluse :Transport Bucuresti-Ouranopolis dus / intors
Diamonitirion (permis de acces in Sf Munte )
Transport in Sf Munte ( vapoare, microbuz )
Cazare si Mesele in Muntele Athos in Manastirile Athonite in regim manastiresc (doua mese pe zi, dimineata si seara)
Ghidajul pe Muntele Athos este asigurat de un ghid teolog si un ghid montan autorizat. Transportul cu microbus 8+1 (sau turism in functie de numarul participantilor)


Servicii neincluse:- transportul pana/din Bucuresti
- mesele pe munte (altele decat cele specificate)
- orice alte servicii solicitate nespecificate in program.
- pomelnice (optional, dupa posibilitati)

Program:
5 august: Plecare din Bucuresti ora 6 pe traseul Giurgiu- Ruse- Plevna - Sofia- Kulata- Ouranopolis -cazare.


6 august: Intrarea in Sfantul Munte cu primul vapor de 6:30. Ridicarea permiselor de acces in Sfantul Munte (diamonitirion) si imbarcarea pe vapor.
Plecare la 06: 30 spre Sf Munte- Dafni ( portul principal)- mergem cu microbuz regim taxi in Karyes ( capitala Sf Munte)- Biserica Protaton- Schitul Sf Andrei-Chilia Sf Sava- Manastirea Cutlumus- chilia Pr Gavril- Chilia Panaguda a Sf Paisie Aghiotitul- drumetie la Manastirea Iviron (microbuz regim taxi)- Schitul Romanesc Prodromu si Pestera Sf Atanasie Athonitul . Cazare


7 august: Ziua varfului Athon 2033m!! 
Urcare pe Vf Athon 2033 m – aproximativ 8-9 ore,cu odihna la Panaghia 1500m(in partea superioara a Muntelui). Ne vom trezi dis de dimineata si vom urca spre varful Athon 2033m, urmand sa abordam cea mai adecvata ruta, in functie starea terenului si de conditiile meteorologice, dar și de pregătirea turistilor . Acest traseu necesita o buna pregatire fizica, neavand insa portiuni tehnice.


Atenție!!! Pentru cei neinteresati de varf, exista și posibilitatea de a vizita mănăstirile de la
baza muntelui in aceasta zi!
Plecare de la Schitul Romanesc Prodromu, dis de dimineata, Panaghia(1500m), Vf Athon 2033m-Panaghia, Schitul Sf Ana – cazare (reunirea grupului).



8 august: Drumetie la Manastirea Sf Pavel –vapor la Dafni- vapor la Manastirea Sf Panteleimon
(Rusiconul)–participarea la hramul manastirii. Cazare.


9 august: La ora 9 plecarea cu vaporul spre Ouranopolis

Program liber 2 ore (baie in Marea Egee si cumparaturi). In jurul orei 12-13 plecam spre tara.

Ajungem in Bucuresti vineri 10 august, in jurul orei 5 AM.


Programul poate suferii mici modificari in functie de situatiile din teren!

Aceasta este totusi o tura alpina, pe munte la 2000m asa incat trebuie sa aveti: rucsac de tura de doua zile, bocanci sau adidasi cu talpa aderenta, un rand de haine de schimb, frontala(cu baterii), pelerina de ploaie. În general îmbrăcămintea potrivită într-o mănăstire din România este potrivită și pe Sf. Munte. Adoptați o ținută sobră, de culori în general închise și care să nu lase părți ale trupului la vedere.
Se recomanda: bete trekking, ochelari de soare, apa si mancare (dulciuri, batoane enrgizante- carnea si produsele din carne sunt interzise) si aparat foto.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne
confirmati participarea prin mesaj privat si achitand integral suma de 370 euro pana in data de 15 iulie!!! In caz de retragere cu mai putin de 14 zile, trebuie sa gasesti inlocuitor! Numar minim de participanti 4.


Informatii si inscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon:
0726 279 537-Cristi


Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei