In Iulie mergem in Alpi- Monte Rossa Italia! Sase varfuri de peste 4000m



In perioada 1-6 iulie 2020 urcam pe varfurile din Monte Rosa-Italia. Aceasta este o tura dedicata iubitorilor de munte si celor care doresc sa se obisnuiasca cu mersul pe ghetari si in viitor sa incerce abordarea muntilor mai inalti. Nu trebuie sa fii un super alpinist pentru a lua parte la aceasta tura, dar trebuie sa poti sa mergi prin vant si ger pana la 10 ore. In aceasta expeditie deciziile de schimbare a programului afisat sau de retragere (in functie de starea vremii sau de conditia fizica a participantilor) apartin doar celor doi ghizi prezenti, care va vor insoti.
Traseul nu este unul extrem de tehnic, dar se va desfasura pe ghetar si printre crevase, deci mersul legat in coarda, cu coltari si piolet este obligatoriu!!!
Monte Rosa este un lanț muntos în masivul Alpii Pennini, situat la granița dintre Italia și Elvetia. Masivul Monte Rosa are mai multe vârfuri de peste 4000m, dar noi vom urca pe sase dintre ele: Vincent Pyramid 4215m, Balmenhorn 4167m, Signalkuppe (Punta Gniffeti) 4556m, Zumsteinspitze (Punta Zumstein) 4563m, Parrotspitze (Punta Parrot) 4436m, Ludwigshöhe (4341 m).

Ziua 1: Bucuresti, Milano (Bergamo), Alagna Valsesia 1200m. Cazare in camping, la cort.

Ziua 2: Urcam cu telecabina pana la Punta Indren 3275m si de aici in doua ore suntem la Refugiul Gnifetti, unde ne cazam si pana seara exersam mersul asigurati in coarda cu ajutorul coltarilor si a pioletului.
Traseu: Alagna Valsesia, Punta Indren 3275m, Refugiul Gnifatti 3650m. Cazare la refugiu cu mic dejun.

Ziua 3: Luam micul dejun si pornim ascensiunea de aclimatizare pe Varfurile Vincent Pyramid 4215m si Balmenhorn 4167 m. Cazare la refugiu cu mic dejun.

Ziua 4: Ziua varfului si a Reginei Margherita! Luam micul dejun si in jurul orei 4 parasim cabana catre varf. Cabana Margherita de pe vârful Punta Gnifetti este cea mai faimoasă pentru că este cea mai inaltă din Europa.
Traseu: Refugiul Gnifetti, Signalkuppe (Punta Gniffeti) 4556m, Refugiul Regina Margherita, Zumsteinspitze (Punta Zumstein) 4563m, Parrotspitze (Punta Parrot) 4436m, Ludwigshöhe (4341 m), Ref Gnifetti. Cazare la refugiu cu mic dejun.

Ziua 5: Luam micul dejun si parasim refugiul. Dupa aproximativ doua ore luam telecabina si coboram la camping. Optional (cine doreste si daca vremea ne permite) putem sa parcurgem un traseu de via ferrata din zona (cost 60 euro).
Traseu: Refugiul Gnifatti 3650m, Punta Indren 3275m, Alagna Valsesia 1200m. Cazare in camping, la cort.

Ziua 6: In aceasta zi ne pregatim sa ajungem in tara, insa nu inainte de a petrece cateva ore in frumosul Milano. Alagna Valsesia, Milano, Bucuresti.

Perioada1-6 iulie 2020
Pret: 900euro/persoana.
Grup: minim 3 persoane - maxim 6 persoane.

Pretul include:
Transferuri aeroport-Alagna Valsesia (tren si autobuz), cazare in camping la cort, cu mic dejun inclus -doua nopti (camping-ul este unul modern, dotat cu toalete, cabine de dus cu apa calda, sala de mese cu prize electrice), cazare refugiu -trei nopti, cu mic dejun inclus, bilete telecabina (dus-intors), doi ghizi romani cu experienta in munti inalti, minicurs alpinism, corturi, echipament comun de alpinism, corzi, anouri, carabiniere, cuie de gheata si scripeti, fotografii si filmare, alte cheltuieli organizatorice.
Pretul nu include:
Bilete de avion, mesele nespecificate (pranz si seara), băuturi alcoolice şi nealcoolice,
echipament individual– ham, coltari, piolet, casca, sac de dormit si saltea sau izopren, asigurare medicala, alte cheltuieli individuale.

Atentie! Aceasta este o tura care se desfasoara la peste 4000m pe ghetar si veti avea nevoie de echipament de iarna:
- bocanci de munte, bluza de corp, pantaloni rezistenti la vant, bete trekking, polar, tricou de schimb din poliester, frontala, manusi de iarna (doua perechi), crema de protectie solara, caciula/cagula, ochelari de soare/schi, trusa medicala, rucsac 20-30l pentru traseu, bidon apa/termos (2 litri).Este necesar si echipament tehnic: coltari, piolet, ham de alpinism, 2 anouri, 2 carabinere cu filet, casca de alpinism.

Daca vreti sa participati, nu este suficient sa dati “join” evenimentului de pe Facebook, ci trebuie sa sunati sau sa ne scrieti si sa ne spuneti cate ceva despre experienta voastra montana si sa achitati un avns au integral suma de 900 euro pana in data de 15iunie!!!
***Dupa inscriere daca renuntati la tura cu mai putin de 15 zile, pana in ziua turei, trebuie sa gasiti inlocuitor!!!

Informatii despre costuri, cazare si ghidaj, dar si pentru înscrieri doar la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com sau
Telefon: 0726 279 537-Cristi
.














Ne vedem prin munti! #Sprevarf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei