Grossglockner 3798m, cel mai înalt vârf al Alpilor austrieci, 5-9 iulie




La inceput de iulie va propun sa ne insotiti pe cel mai inalt varf al Austriei, Grossglockner 3798m, o foarte frumoasa tura in Alpii Austrieci, dar care necesita o buna conditie fizica, cunostinte elementare de catarare pe stanca si tehnica de parcurgere a zapezii cu coltari si piolet.

Perioada: 5 - 9 iulie 2022
Locuri disponibile: 6.
Tarif: 850 euro/4250 lei/persoana

Ghizi montani autorizati de Ministerul Turismului, cu experienta in munti inalti:
Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148
Mitza Matei, legitimatie nr. 6415

Ziua 1, 5 iulie:
Plecam foarte devreme cu masinile din România, asa incat sa ne intalnim cu totii spre seara la o pensiune in vestul Ungariei sau chiar in Austria!
Vom petrece seara impreuna si urmeaza sa stabilim detaliile tehnice pentru zilele urmatoare.
Cazare la pensiune Ungaria.

Ziua 2, 6 iulie:
Ne trezim devreme si apoi ne indreptam spre Austria. In preajma pranzului vom ajunge la Lucknerhaus, cabana aflata la poalele lantului muntos Hohe Tauern.  De aici luam calea muntelui.
Vom lasa masinile in parcarea amenajata si vom incepe ascensiunea de la altitudinea de cca. 1950m spre cabana Studllhutte, 2801 m unde ne instalam si vom petrece noaptea.
In cursul dupa amiezii vom face o ascensiune pentru aclimatizare pe inaltimile înconjur
ătoare, daca va ramane suficient timp.
Dificultate traseu: u
șor
Cazare la cab. Studllhutte, 2801m
Durata: 3 ore.

Ziua 3, 7 iulie:
In aceasta zi, vom incepe ascensiunea dimineata devreme, intr-un ritm cat mai lejer, pentru a da corpului posibilitatea sa se aclimatizeze si ne vom indrepta catre cabana Erzherzog Johann Hütte, aflata la circa 3454m altitudine, urcand in jur de 650m diferenta de nivel in circa 3 ore de ascensiune pe ghetarul de sub Grossglockner. Se vor folosi tehnici de ascensiune pe ghetar alpin, legati in coarda coordonata de ghizii montani care va insotesc!

Ajungem la cabana Johann Hutte si ne instalam in camera noastra. Vom petrece dupa-amiaza la aceasta cabana care ne ofera privelisti uluitoare catre crestele Alpilor! Urmeaza sa stabilim impreuna in sedinta tehnica derulata seara cat de devreme vom pleca spre varf a doua zi dimineata, functie si de starea vremii, de aglomeratia de pe munte dar si de conditia fizica a participantilor!
Avem grija sa ne pregatim rucsacul si echipamentul pentru tura de a 2 a zi.

Cazare la cabana Johann Erzherzog Hutte, 3454m, cabana situata la cea mai mare altitudine din Alpii Austrieci.


Ziua 4, 8 iulie:
Dimineata devreme in jurul orei 5 vom incepe ascensiunea catre Grossglockner, 3798m! Plecam devreme din mai multe considerente pe care le impun experienta altor expeditii montane, asa ca vom ajunge pe varf in cca. 3 ore, urmand sa mai facem in jur de 2-3 ore inapoi pana la cabana Studllhutte.

Traseul va dura in jur de 6-7 ore per total parcurs, ruta fiind una de dificultate medie, insa avand parte si de zone de creasta aeriene, expuse, acolo unde vom instala corzi fixe pentru asigurare, urmand ca ghizii montani insotitori sa se preocupe de siguranta ascensiunii.
Varful cel mai inalt din Austria, Grossglockner 3798m ne va rasplati cu privelisti uluitoare catre crestele si ghetarii Alpilor Austrieci, dar si catre Italia, acolo unde se intrevad varfurile alpine ascutite ale Dolomitilor.(zona unde urmeaza sa urcam in saptamana imediat urmatoare)

Dificultate:
- traseul spre vârful Grossglockner este unul de tip mediu cu pasaje expuse, care necesita sa nu aveti rau de inaltime si sa posedati abilitati bune de catarare la coltari si piolet.

Revenim la cabana si servim un ceai cald iar apoi ne vom pregati de coborare catre masini, acolo unde vom ajunge dupa circa 4 ore de traseu combinat ghetar/ stanca.

Ne vom caza la o pensiune in Tirol si vom petrece impreuna o seara in care vom sarbatori victoria si ne vom impartasi experientele montane.

Ne aflam pe valea raului Isel, iar daca vom avea suficient timp la dispozitie in functie de ora coborarii de pe munte, va propunem o tura de rafting pe raul Isel!
Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase rauri ale Austriei, la nivelul 3/5 de tehnicitate.
Vom avea la dispozitie ghizi calificati de rafting si vom beneficia de echipament de rafting adecvat.


****
Toti participantii la rafting vor primi costume si ciorapi de neopren, veste flotante, casti, hanorace.  Aveti nevoie de prosop, slip, costum de baie si haine uscate pentru a le folosi dupa tura de rafting. Daca aveti aparate foto rezistente la contactul cu apa acum este momentul sa le luati cu voi!

Ziua 5, 9 iulie:
Este ziua in care ne vom lua "La revedere" de la acesti munti uluitori si ne vom indrepta spre casa sau spre alti munti la fel de frumosi, in speta Alpii Italieni!

Tarif: 850 EURO / pers.
Servicii incluse:
- cazare 1 noapte Ungaria pensiune 3*
- cazare 2 nopti pe munte la cabanele de altitudine din Alpii austrieci.
- cazare 1 noapte Austria - Tirol, zona Karnten - Villach la o pensiune de 3*
- servicii de ghidaj montan profesionist, in aceasta tura vor fi maximum 6 turisti alpinisti, asistati de doi ghizi montani cu experienta in munti inalti (Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya) cu mai multe ascensiuni reusite pe varful Grossglockner 3798m.
- echipament comun de alpinism: corzi, anouri, carabiniere.

Servicii neincluse:
- transportul (va sprijinim sa va grupa
ți pe masini pentru a parcurge drumul din țară către Austria si retur).
- nu sunt incluse mesele de la cabane
- alte servicii nespecificate.
- serviciile de rafting/ optional (costul este in jur de 50 euro/pers)
- taxe de intrare in parcuri, muzee, rezervatii.

Atentie! ****
Varful Grossglockner se incadreaza in “categoria tehnic”, iar amenajarile existente si asigurarile instalate de ghizii dvs. fac ascensiunea mai sigura si mai usoara, insa sunt necesare cunostinte de alpinism, o buna pregatire fizica si de dorit, parcurgerea in prealabil a unor trasee mai tehnice din Romania, cum ar fi vai de abrupt din Piatra Craiului sau vai de abrupt din Bucegi, ori creste in Piatra Craiului.
De asemenea este necesara stapanirea tehnicilor de parcurgere a zapezii cu coltari si piolet (ideal participarea la un atelier de alpinism de iarna).

Atentie!!! Aceasta tura nu este recomandata persoanelor care au teama de inaltime, traseul catre varf avand si pasaje aeriene, expuse, dar bine asigurate!

Foarte probabil pe vârful Grossglockner vom gasi zapada si in luna iulie, asa incat echipamentul trebuie sa cuprinda: bocanci de iarna cu talpa rigida, parazapezi, pantaloni grosi sau suprapantaloni, geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, DOUA PERECHI DE MANUSI, caciula sau cagula, o lanterna frontala, termos pentru ceai, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, trusa de prim-ajutor!

***Pentru persoanele interesate oferim gratuit consiliere despre: echipament, condiție fizică și pregătire. Puteti lua legatura cu ghizii nostri montani si veti afla tot ceea ce va intereseaza despre o astfel de tura alpina!

Pe langa echipamentul montan specific mai este necesar urmatorul set de echipament tehnic:
- coltari
- piolet
- casca alpinism
- ham cu 2-3 carabiniere cu filet
- anou asigurare 60cm-80cm

***Daca doriti si aveti nevoie, puteti inchiria de la noi echipament tehnic de alpinism:
- ham de alpinism dotat cu anou si 2 carabiniere cu filet, casca, piolet si coltari - 100 lei setul complet (35 de lei o piesa de echipament luata separat)
****
Eventualele schimbari ale rutei sau retrageri fortate din cauza conditiilor meteo apartin in mod exclusiv ghizilor montani care va insotesc!

Atentie!!!
Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient sa dati “join” pe Facebook, ci trebuie sa ne sunati sau sa ne scrieti cate ceva despre experienta voastra montana si dupa o discutie cu ghizii montani care va vor insoti, sa ne confirmati participarea si sa achitati avansul pentru rezervare/participare!
In cazul in care nu ajungeti la eveniment din orice motiv trebuie sa gasiti inlocuitor pentru returnarea sumei.

Informatii si inscrieri doar la adresele:
drumetiiinromania@gmail.com  sau la telefon/WhatsApp:
+40726 279 537 – Cristi.


Ne vedem prin munti #Sprevarf

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Varful Moldoveanu pe 28 decembrie #Sprevarf

De la Balea la Negoiu, 17-19 iunie

Jurnal din Himalaya – Pregătirea Expediţiei